Aktuality

B4K budou o prázdninách na nejpohádkovějším zámku v zemi !!!

Bílá věž zámku v Hradci nad Moravicí www.zamek-hradec.cz bude další zastávkou výstavy Barvy čtyř kontinentů. Na zámku, který v roce 2008 výhrál anketu Národního památkového ústavu “O nejpohádkovější hrad nebo zámek v České republice” , budeme fotografie vystavovat od 11.8. do 30.9.2012. Vernisáž v nově zrekonstruovaných krásných podkrovních prostorách Bílé věže se uskuteční ve středu 8.8.2012. Jako host vystoupí se svými skladbami inspirovanými cestami po Sudetech písničkář (a kapelník skupiny Majerovy brzdové tabulky) Petr Linhart www.petrlinhart.cz

Jako důkaz, že jsme s Petrem naladěni na stejnou notu a že se jeho tvorba k projektu B4k skvěle hodí, nechť poslouží dva rozhovory, které Vašek Müller kdysi připravil pro časopis Folk&Country. Dočtete se třeba tom, že je třeba vrátit místům jejich jména a příběhy, o geniu loci, který je v Sudetech přítomen jako dnešní den nebo i o Petrových aktivitách vedoucích k záchraně významného barokního poutního chrámu.

www.casopisfolk.cz/rozhovory/rozhovor-linhart%20petr.htm

www.casopisfolk.cz/rozhovory/rozhovor-linhart_petr1010.htm

Ukázku z Petrovy tvorby si poslechněte zde: www.youtube.com/watch?v=3deAb5s9l84

Prohlídku výstavy můžete spojit s návštěvou letního kulturního festivalu Moravské hrady.cz    www.moravskehrady.cz/page.php?sid=481&Lang=cz.